Mediterranean Style

Εμείς στα έπιπλα Μαρμαρίδη θέλοντας να συγχρονιζόμαστε πάντα με τα θέλω των πελατών μας, αποφασίσαμε να σας παρουσιάσουμε πέντε διαφορετικές διακοσμητικές προτάσεις για τον χώρο σας. Μία από αυτές τις προτάσεις αποτελεί το μεσογειακό στυλ διακόσμησης. Το μεσογειακό στυλ διακόσμησης εσωτερικού χώρου χαρακτηρίζεται από την απλή και ρομαντική καλαισθησία των χωρών της Νότιας Ευρώπης. Περιλαμβάνει φωτεινά και ζεστά χρώματα, ενώ παράλληλα γίνεται εκτενής χρήση φυσικών υλικών όπως: κεραμικών, ξύλου, κατεργασμένου σίδηρου και βαμβακιού. Το στυλ αυτό εμπεριέχει τόλμη, απλότητα και αυτοπεποίθηση. Για αυτό τον λόγο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για την διακόσμηση ενός σπιτιού όσο και για την διακόσμηση ενός διαμερίσματος. Αν λοιπόν κάποιος θέλει να γεμίσει την κατοικία του με τον ηλιόλουστο ρομαντισμό της Ισπανίας, την αφθονία ζεστών χρωμάτων της Ιταλίας, την θαλάσσια φρεσκάδα της Ελλάδας και των μπαχαρικών του Μαρόκου, τότε οφείλει να ακολουθήσει το μεσογειακό στυλ διακόσμησης, το οποίο ενσωματώνει όλα τα παραπάνω.

 

Η καθημερινή ζωή των χωρών της μεσογειακής ζώνης, η οποία είναι γεμάτη από χαλαρή και χαρούμενη ατμόσφαιρα, αντανακλάται σε αυτό το στυλ διακόσμησης. Κάθε χώρα σε αυτή την περιοχή έχει την δική της παλέτα με χρώματα, υφάσματα και υφές στην διακόσμηση, αλλά υπάρχουν και πολλά κοινά χαρακτηριστικά.

 

Το μεσογειακό στυλ τείνει προς την κατεύθυνση χρωμάτων εμπνευσμένων από τον ήλιο. Το κλειδί για να δημιουργήσουμε την ατμόσφαιρα αυτού του στυλ είναι η σωστή επιλογή χρωμάτων για τους τοίχους, το δάπεδο, τα έπιπλα και τα υφάσματα. Συνήθως τα χρώματα που αποτελούν έμπνευση για αυτό το στυλ είναι το μπλε, το τουρκουάζ, οι ιώδες αποχρώσεις, η πλούσια ανθοφορία των δέντρων, τα ζεστά χρώματα της άμμου και η ψυχρότητα του συννεφιασμένου ουρανού. Αν σε κάποιον δεν αρέσουν οι ψυχρές αποχρώσεις είναι καλύτερα να δώσει έμφαση σε άλλα χρώματα όπως η τερακότα, το πράσινο της ελιάς, το κόκκινο, το ροζ και βαθιά κίτρινα ηλιόλουστα χρώματα.

 

Επιπλέον εμείς ως έπιπλα Μαρμαρίδης θέλουμε να σας τονίσουμε ότι τα έπιπλα και τα αξεσουάρ θα πρέπει να είναι αποκλειστικά από φυσικά και αξιόπιστα υλικά όπως είναι το ξύλο, το γυαλί, η πέτρα και το κατεργασμένο σίδηρο. Οι φυσικοί ψυχροί χρωματικοί τους τόνοι συνδυάζονται ιδανικά με φωτεινά υφάσματα, μαξιλάρια, χαλιά και ριχτάρια.

 

• Η εσωτερική διακόσμηση του μεσογειακού στυλ επιτρέπει επιδαπέδια επένδυση με κεραμικά πλακάκια σε ματ αποχρώσεις καθώς επίσης και δάπεδα με κύριο χαρακτηριστικό το ξύλο.

 

• Με κουρτίνες από φωτεινό αερόχρωμο ύφασμα θα αραιώσει η ωμότητα τον επίπλων από φυσικά υλικά. Επιτρέπεται επίσης ένα ελαφρύ απλό σχέδιο. Είναι αυστηρά αδύνατο να χρησιμοποιούμε κουρτίνες με λαμπρεκίνες, φούντες ή ύφασμα με πτυχές. Το σφυρήλατο γείσο θα ήταν καλό στοιχείο διακόσμησης επίσης.

 

• Η οροφή θα ήταν καλύτερο να είναι ψηλή. Η προτεινόμενη παλέτα χρωμάτων για την οροφή περιλαμβάνει το μπεζ, γαλακιώδης σκιές και ματ sand. Ιδανικά η οροφή μπορεί να είναι επενδυμένει με μεγάλες ξύλινες δοκούς.

 

• Οι ταπετσαρίες και η επένδυση του τοίχου μπορούν να είναι λίγο πιο τυπικές στο μεσογειακό στυλ. Ακόμα και με ένα καλό σοβάντισμα του τοίχου και βάψιμο σε φωτεινές αποχρώσεις μπορούμε να πετύχουμε τον σκοπό μας.

 

• Όταν διαλέγουμε αξεσουάρ, πρέπει να θυμόμαστε ότι οφείλουν να είναι λειτουργικά για τον χώρο, αλλιώς ρισκάρουμε να υπερφορτώσουμε τον εσωτερικό χώρο με περιττές λεπτομέρειες. Το μεσογειακό στυλ δεν επιδέχεται τόσα πολλά αξεσουάρ – διακοσμητικά. Το στυλ αυτό είναι γνωστό για την ταπεινή ομορφιά του, την λειτουργικότητα και την συνέπεια του. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η επιδεικτικότητα και η πολυτέλεια είναι εντελώς ξένα σε αυτό.

 

Συμπερασματικά σας προτείνουμε ως έπιπλα Μαρμαρίδης αν θέλετε να εφαρμόσετε το μεσογειακό στυλ διακόσμησης να χρησιμοποιήσετε φωτεινά και ζεστά χρώματα τόσο στον χώρο όσο και στα έπιπλα σας. Το μεγαλύτερο κομμάτι τόσο της επένδυσης του σπιτιού όσο και της επίπλωσης του, θα πρέπει να γίνεται με την χρήση φυσικών υλικών. Παράλληλα δεν χρησιμοποιούνται πολλά αξεσουάρ για διακόσμηση ούτε πολύ έντονα, ογκώδη και επιδεικτικά έπιπλα.

Marmaridis style - Mediterranean

Σύγκριση προϊόντων ( από 3)

Σύγκριση προϊόντων
Επιστροφή
Αφαίρεση όλων
Μπορείτε να συγκρίνετε μέχρι και 3 προϊόντα.