Η καταγωγή, η τεχνογνωσία και το μεράκι της κατασκευής των χαλιών ΕΚΒΑΤΑΝ

Στα Αρχαία Εκβάτανα, το στρατηγείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη διάρκεια της μεγάλης εκστρατείας στα βάθη της Ασίας, σε υψόμετρο 1850μ, άνθησε, και συνεχίζει μέχρι σήμερα, η τέχνη της κατασκευής των περίφημων περσικών χαλιών ΕΚΒΑΤΑΝ.

 

Σύμφωνα με την παράδοση, που χάνεται στα βάθη των αιώνων, οι ανύπαντρες κοπέλες της πόλης ύφαιναν περίτεχνα σχέδια χαλιών κάθε χρόνο. Το καλύτερο σχέδιο άνοιγε τις πύλες του παλατιού και τις οδηγούσε σ’ έναν παραμυθένιο κόσμο με πλούτη και τιμές. Ανάμεσα στις κοπέλες αυτές οι πρίγκιπες του βασιλείου αναζητούσαν τη γυναίκα της καρδιάς τους.

 

Από τότε μέχρι σήμερα, με σεβασμό στην παράδοση και με οδηγό τη μακραίωνη εμπειρία των τεχνιτών της περιοχής, εξακολουθούν να παράγονται σε περιορισμένο αριθμό αυθεντικά μάλλινα χαλιά, με τα σχέδια των κοριτσιών που ύφαιναν για τους βασιλιάδες των καιρών εκείνων.

 

Αυτές τις παραδοσιακές τεχνικές ύφανσης εξασφάλισαν τα καταστήματα ΜΑΡΜΑΡΙΔΗΣ ΕΠΙΠΛΑ για να δημιουργήσουν την ξεχωριστή σειρά ΕΚΒΑΤΑΝ που θα στολίσει το σπίτι σας. Μοναδικά κομμάτια με ύφανση διπλής όψης, σε διάφορα μεγέθη, ιδανικά για τις ανάγκες του σύγχρονου σπιτιού.

 

Στα καταστήματα ΜΑΡΜΑΡΙΔΗΣ ΕΠΙΠΛΑ είμαστε περήφανοι για τη αποκλειστικότητα της διάθεσης των προúόντων ΕΚΒΑΤΑΝ στην παγκόσμια αγορά. Αποτελεί επιβράβευση των αγώνων και των ερευνών του τμήματος ανάπτυξης νέων προúόντων. Άλλωστε, όλες οι ενέργειές μας αποτυπώνουν την σημαντικότερη ουσία του οράματός μας, που είναι ελληνικά προúόντα φτιαγμένα με αυθεντικό μεράκι από έμπειρους τεχνίτες και αφομοιώνουν τις τεχνικές των τότε καιρών.

 

Δείτε τα, χαρείτε τα, και απολαύστε τα σε όλους τους χώρους σας. Θα σας ανταμείψουν για την επιλογή σας.

EKBATAN Ύφανση Χειροποίητων Χαλιών
Χαλιά EKBATAN - NESEEM JAQUARD

Τα χαλιά NESEEM JAQUARD

 

Τα καταστήματα ΜΑΡΜΑΡΙΔΗΣ ΕΠΙΠΛΑ σας παρουσιάζουν σε αποκλειστικότητα τα μάλλινα χαλιά NESEEM JAQUARD που προσφέρουν αξεπέραστο διαχρονικό στυλ και είναι εξαιρετικά στη διαμόρφωση κάθε χώρου.

 

Η πλέξη ζακάρ που χρησιμοποιούμε, με τη μοναδική πυκνότητά της, δημιουργεί ένα αξεπέραστο και γεμάτο μάλλινο πιάσιμο ιδανικό για όλες τις εποχές του χρόνου. Τα 6 βασικά χρώματα στα υφάδια, το γκρίζο της αλπικής νύχτας, το μπεζ της Βακτριανής ερήμου και το μοναδικό κόκκινο της εγγλέζικης τριανταφυλλιάς δίνουν ζωντάνια στα σχέδια του και ακτινοβολούν μια εστέτ λάμψη πολυτέλειας που μαζί με την απαλή υφή του μαλλιού σε προδιαθέτουν να τα αγγίζεις με γυμνά πόδια.

 

Για την παραγωγή τους ακολουθούμε τον παραδοσιακό τρόπο ύφανσης σε μηχανικούς αργαλειούς με στημόνια και υφάδια (σαÀτες) που εναλλάσσονται χρωματικά για να δώσουν στο χαλί σας αυθεντική μαγεία. Η σειρά παράγεται από παραδοσιακούς επαγγελματίες τεχνίτες χαλιών, με 100% μάλλινα νήματα οικολογικής βαφής και συνθετικό στημόνι με ειδικές, φιλικές προς το περιβάλλον προδιαγραφές. Ο συνδυασμός αυτός ενισχύει το δέσιμο και την ανθεκτικότητα των χαλιών και τα χρώματα διατηρούνται ζωντανά για πάντα. Το αποτέλεσμα; Όμορφα χαλιά που αποτελούν ένα μοναδικό έργο τέχνης.

 

Το χαρακτηριστικό όμως γνώρισμα που κάνει τα χαλιά NESEEM JAQUARD των καταστημάτων ΜΑΡΜΑΡΙΔΗΣ ΕΠΙΠΛΑ μια νέα γενιά χαλιών είναι η διπλή τους όψη (double-faced). Με δυο λόγια αγοράζετε δυο χαλιά στην τιμή του ενός και με μια κίνηση, γυρνώντας την πάνω όψη κάτω ανανεώνετε τον χώρο σας!

 

Η διπλή όψη είναι ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί τα χαλιά NESEEM JAQUARD από όλα τα άλλα. Όπως όλοι γνωρίζουμε τα περσικά χαλιά παράγονται σε πολλά διαφορετικά μεγέθη, σχήματα και σχέδια, αλλά ένα διπλής όψης χαλί αποτελεί πάντα πολύ σπάνια περίπτωση. Ο κάτοχος τέτοιου χαλιού θεωρείται άξιος μεγάλου σεβασμού και θαυμασμού, και εραστής ακριβών έργων τέχνης.

 

Μπορεί τα διπλής όψης χαλιά να μη συλλαμβάνουν με την πρώτη ματιά την προσοχή του κοινού, αλλά αυτοί που ξέρουν λίγο για τις τεχνικές πτυχές και τις περίπλοκες εργασίες που απαιτούνται για την κατασκευή τους, όχι μόνο τα εκτιμούν αλλά γοητεύονται από αυτά.

 

Στα καταστήματα ΜΑΡΜΑΡΙΔΗΣ ΕΠΙΠΛΑ, μελετώντας σε βάθος τους τρόπους κατασκευής των χαλιών διπλής όψης, με τη σειρά NESEEM JAQUARD παρουσιάζουμε τη σύγχρονη απόδοση της τέχνης αυτής δημιουργώντας ουσιαστικά μια νέα γενιά χαλιών ιδανικών για κάθε χώρο, σε προσιτές τιμές, για όλους όσους αγαπούν και εκτιμούν την παράδοση και την τέχνη των μάλλινων χαλιών.

Αυθεντικότητα

 

H σειρά NESEEM JAQUARD των χαλιών EKBATAN που λανσάρουν τα καταστήματα ΜΑΡΜΑΡΙΔΗΣ ΕΠΙΠΛΑ βασίζεται στις αυθεντικές μεθόδους παραγωγής των καλύτερων χαλιών της Ανατολής. Ειδικοί τεχνίτες, γνώστες των παραδοσιακών μεθόδων ύφανσης στήνουν τα στημόνια και τα υφάδια σε σύγχρονους μηχανικούς αργαλειούς δημιουργώντας μοναδικά σχέδια σε γήινες ή industrial αποχρώσεις με σχέδια και μοτίφ εμπνευσμένα από γεωμετρικές φόρμες σύγχρονες ή παλαιοτέρων εποχών.

 

Τα σημεία αυθεντικότητας κάθε χαλιού NESEEM JAQUARD είναι:

All season. Τα χαλιά NESEEM JAQUARD είναι κατάλληλα για όλες τις εποχές τους έτους και ταιριάζουν σε κάθε χώρο.

 

Double-faced. Η κορυφαία ιδιότητα των χαλιών NESEEM JAQUARD είναι η διπλή τους όψη. Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που δίνει υπεραξία στο χαλί σας και ανανεώνει την αίσθηση του χώρου και τη διάθεσή σας με μια κίνηση!

 

Corset κατά μήκος. Ειδικό δέσιμο με λεπτούς κόμπους που ένας-ένας καταλήγουν σε διακριτικό κρόσσι, το οποίο διατρέχει και διακοσμεί όλο το μήκος του χαλιού ως συνέχεια της κύριας πλέξης, αναδεικνύοντας τα αισθητικά χαρακτηριστικά του.

 

Το λεπτό είναι μόδα. Οι επίπεδες υφάνσεις είναι και θα είναι πολύ δημοφιλείς και τα επόμενα χρόνια. Προσδίδουν ευκολία στην τοποθέτηση, μετακίνηση ή αποθήκευση, ενώ το συνολικό χαμηλό βάρος του χαλιού κάνει τον καθαρισμό του παιχνίδι!

 

Λάμψη. Τα ανοικτά χρώματα σε σκούρα μοτίβα προσθέτουν λάμψη.

 

Μια μοντέρνα κίνηση. Τα γεωμετρικά σχέδια μπορούν να συνδυαστούν εύκολα με χαλιά που έχουν πιο παραδοσιακά μοτίβα.

 

Αναζητείστε την ετικέτα και τα σημεία που βεβαιώνουν την αυθεντικότητα του χαλιού σας και είστε σίγουροι ότι αυτό που αγοράζετε είναι αυθεντικό χαλί EKBATAN της σειράς NESEEM.

EKBATAN Χαλιά - Αυθεντικότητα

Σύγκριση προϊόντων ( από 3)

Σύγκριση προϊόντων
Επιστροφή
Αφαίρεση όλων
Μπορείτε να συγκρίνετε μέχρι και 3 προϊόντα.